donderdag, 20 juli 2017 18:30

NK 2017

Beste Dutch Amateur League dansers, 

Afgelopen Juni hebben we met z'n alle weer een fantastisch Nederlands Kampioenschap beleefd. Om nog even na te kunnen genieten hebben we jullie nog de volgende dingen aan te bieden: een write-up van de Amateur Ballroom & Latin A-finale door Ramon de Kleijn en Monique van Opstal, een update van ons YouTube kanaal met filmpjes van alle A-finales van het NK en een overzicht van de aanwezige fotografen en de links naar hun albums. 

Geniet ervan! 

 

Write-up NK 2017 Masterclass Amateur Ballroom door Ramon de Kleijn

Een mooie eerste ronde werd er gedanst met een groot aantal paren. Persoonlijk vind ik het een geweldige ontwikkeling dat National Amateurs paren zich willen meten met de nationale top! In een eerste ronde zorgt dit ervoor dat op diverse momenten wel voor een groot contrast ontstaat tussen paren die ‘strijden’, ‘niets te verliezen’ hebben en voor het oog ‘niet goed voorbereid’ zijn.
Als ik kijk naar de paren die in de C-poule en B-poule hebben gedanst… blijf werken aan fundamentele verbeteringen en vergeet ook niet het conditionele aspect. Blijf verbeteren en probeer volgend jaar een plaats of zelfs een poule hoger te dansen. Veel succes met trainen deze zomer!
En dan komt de A-poule halve finale en dan zie je 12 paren waarvan er 10 dit jaar in een reguliere Amateur League wedstrijd finale hebben gedanst. Aan de jury de taak om hier de beste 6 van vandaag uit te filteren waarbij geen uitslag uit het verleden meer telt omdat er een goed en kundig maar vooral onafhankelijk jurypanel naast de vloer stond.

6e werden Justin en Lorraine. Een zeer stabiel en technisch sterk dansend paar. Alles is altijd bij jullie onder controle. Ik ben benieuwd wat jullie groei gaat worden wanneer jullie de technische controle weten aan te vullen met het doorzetten van beweging.

5e werden Reynier en Melline. Een paar wat voor mij de afgelopen maanden een progressie heeft gemaakt waardoor er een meer natuurlijke movement ontstaat. Voor mij blijft het postuur van de heer een aandachtspunt. In lastige situaties op de vloer oogt het direct zwakker.

4e werden Etienne en Anneke. Een paar wat voor mij altijd flair heeft welke een positieve overtuiging geeft over wat zij willen laten zien. Helaas ontbrak het daar vandaag aan, helaas niet jullie beste performance en dus ook geen super resultaat. Recht de rug, kijk vooruit en ik ben benieuwd naar jullie progressie door de zomer heen, veel succes!

3e werden Jeffrey en Sigrid. Een krachtig paar wat vandaag sterk uit de verf kwam, goed gepiekt op het juiste moment. Echter zijn zij voor mij een paar waar ik dynamiek en de vrijheid van beweging mis.

2e werden Tomasz en Anna. Een voor mij interessant paar waar juiste elementen aanwezig zijn. Ze hebben kracht, goede techniek en een mooie elegantie. Zoek naar contrast in jullie dansen om de strijd met de winnaars van vandaag aan te kunnen gaan.

1e werden Wesley en Patricia en daarmee werden zij de nieuwe Nederlands kampioen, gefeliciteerd met jullie titel! Een krachtig paar wat limieten opzoekt en dat doet met een nadrukkelijke maar positieve attitude. Wanneer deze elementen gecombineerd zouden kunnen worden met rotatie en stretch dan weet ik zeker dat jullie nog grote stappen gaan maken.

-- Ramon de Kleijn --

 

Write-up NK 2017 Masterclass Amateur Latin door Monique van Opstal

We hebben wederom kunnen genieten van een prachtig Nederlands kampioenschap WDC Dutch-AL. De gehele masterclass Latin bracht een energie op de vloer die vanaf ronde één al te voelen was in de zaal. Ook bij het publiek was de ‘excitement’ duidelijk aanwezig, hoe spannend deze masterclass zou gaan worden in alle finale-poules. Iedere finale-poule had fantastische finalisten.

De grote Finale A-poule:

Wat een fantastisch veld! Na het voorstellen van de finalisten met de introdans Samba, was het publiek niet meer te stoppen.
Een groot applaus voor alle supporters die de sfeer onvergetelijk hebben gemaakt voor deze danskanjers.
Er heerste een goede sportieve strijd op de vloer, alle dansers stonden op ‘scherp’. Complimenten dansers, wat zijn jullie een geweldig voorbeeld als de top van Nederland.
Jullie maakten het de jury erg moeilijk. Dat blijkt ook wel uit de plaatseringen die vooral gegeven zijn aan de uiteindelijke nummers 2, 3 en 4. De plaatseringen lagen hier flink door elkaar.

Nederlands kampioen: Ewoud Fidom en Melanie Weiler. Een prachtpaar en fantastische ambassadeurs voor Nederland. De terechte winnaars, wat niemand ontgaan zal zijn. Toch hebben ze nog twee eerste plaatsen afgegeven aan de nr. 4. Waar ik het meeste van genoten heb is jullie fundamentele body movement, muzikaliteit, en veranderingen van de dynamics.

Vice-Kampioen: Sander Daamen en Melissa Manders: Een energiek paar. Jullie hebben goede progressie gemaakt afgelopen jaar. Het gebruik van Sander zijn ‘bewegingen in de ruimte’ is één van je capaciteiten. Nogmaals van harte gefeliciteerd. 

Brons: Lenell Artist en Thanique Mohnen. Voor jullie helaas niet de plek waar je voor ging. Ik weet zeker dat jullie weer een tandje bij gaan zetten en sterker terugkomen. Thanique: Ik vond je eerste outfit geweldig en gedurfd. In ieder geval proficiat met de ranking cup, dat zegt toch ook heel wat.

4e plaats Wouter Grootendorst en Evi Luijten. Jullie beste wedstrijd van dit jaar, zoals ik het kan inschatten. Wat een verademing en een genot om jullie zo vrij en samen te zien dansen. Knap hoe jullie hebben teruggevochten na langdurige blessures tijdens dit seizoen. 

5e plaats: Marcel Daamen en Lisa Damen. Jullie hebben absoluut veel progressie gemaakt afgelopen seizoen. Jammer dat we jullie als paar moeten gaan missen op de vloer. Ik wens jullie beiden veel succes, Lisa met een andere danspartner en Marcel met je verdere loopbaan.

6e plaats: Ashley Peternella en Anna Tovmasyan. Jullie eerste NK samen dus extra gefeliciteerd met je finale plaats. Ik zag jullie in april bij de DanceMasters sport workshop. Daar maakte jullie al indruk op mij. Ga zo door, werk nu echt goed op je basic fundamentals en body movement, dan gaan we nog veel van jullie horen.

Ik bedank jullie en alle masterclass paren voor het zinderde NK 2017. Heel veel succes in de toekomst en vergeet nooit, dat je danst omdat je van dansen houdt! Keep up the Passion and Love for Dance.

-- Monique van Opstal --

 

WDC Dutch Amateur League Youtube Kanaal

Op ons Youtube kanaal staan inmiddels filmpjes van alle A-finales (incl. Youth, Pro-Am, Professional etc.). Geniet nog een keer van je eigen presentatie of die van anderen en laat vrienden of familie nog een keer meegenieten!

Klik hier voor het WDC Dutch-AL YouTube kanaal

 

NK Fotogafen

NK fotografen, bedankt voor jullie komst! 

Marty Brands   Facebook pagina Marty Brands
Rosi Eigenheimer   Foto's RoSi Eigenheimer
Mark Artz   Facebook pagina Mark Artz
Emilie Paulissen - van Dun   Facebook pagina Emilie Paulissen - van Dun
Mario Egthuijsen   Facebook pagina Mario Egthuijsen
Bertus Vredenberg   Facebook pagina Bertus Vredenberg
Peter Demmers   Facebook pagina Peter Demmers
Sipke WItting   Foto's Sipke Witting
Alternatieve fotopagina
Dré Kruizenga   Facebook pagina Dre Kruizenga Fotografie

Missen we je naam? Laat het ons gerust weten en we zetten je er graag bij! Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

KvK: 40157258
Rabo: NL67RABO0363538747

Direct contact

Back to top